Friday 29 July 2011

Filmul american

Am crescut cu filmele americane. Vedeam cum familiile americane traiau in case cu etaj, toate foarte primitoare, curate si aranjate, cu gazon unde erau mereu bicicletele copiilor si gardulet alb. Toate familiile aveau cel putin doi copii...copii care coborau, fiecare din camera lui, la micul dejun.Mancau cereale cu lapte din boluri frumos colorate sau clatite (tot americane) cu sirop de artar..(habar n-aveam ce-i ala, stiam doar ca se mananca cu clatite, musai). Mama era tot timpul frumos imbracata si coafata, iar tatal imbracat la costum cu cravata, gata de plecat la birou. Citea ziarul si-si savura cafeaua..Apoi venea autobuzul ala galben de-i lua din fata casei si-i ducea la scoala sau mama ii lasa cu masina aia de familie , mare si cu aplicatii de lemn pe laterale, neaparat!. Seara se adunau cu totii la cina, aveau friptura cu cel putin doua garnituri si pe deasupra mai aveau si desert. Apoi se spalau pe dinti si se duceau fiecare in camera lui, mama si tatal veneau si-i pupau, ii inveleau si le stingea lumina.
Apoi se termina filmul si trebuia sa mergem la culcare. Eu la perete, frati-miu la margine, in mijloc era locul (neatins de nici unul dintre noi) rezervat pentru mama. Mama venea de la servici, pe la 1-2 noaptea.. A doua zi coboram fiecare de pe partea noastra de pat, ne spalam, ne imbracam, mancam si plecam la scoala. Mergeam pe jos..Vreo trei kilometri.. Ploua, ningea, noi mergeam.. Veneam inapoi acasa..Tot pe jos..Tot trei kilometri..Mancam ciorba si-apoi ieseam in fata blocului sa ne jucam...Cu cheia de gat si cu inima tot acolo, sa nu cumva sa pierdem nepretuita, care ne facea pielea gaina cand o bagam in san. Tata venea de la fabrica..In salopeta si fara ziar..
Am crescut si ''filmul american''  mi-a ramas in cap... Ma chinui sa i-l ofer copilului meu...Vreau ca el sa coboare din camera lui si nu de pe partea lui de pat...Sa aibe bolul lui colorat cu cereale si lapte..Am cumparat chiar si sirop de artar...Casa e cu etaj si gardulet alb...Bicicleta sade pe gazon, iar masina frumos pe alee...Iar noi...noi nu mai avem timp sa ne bucuram de farmecul din filmul american...

No comments:

Post a Comment