Wednesday 7 December 2011

Mos Craciun de plastic...

E uimitor cat te putin ii trebuie unui copil sa fie fericit! E incredibil cum il poti face sa treaca din plans in ras cu o simpla acadea, cu o imbratisare sau cu o portie buna de gadilat...Nu-i trebuie ''full time job'', masina, 3 conturi de ''savings'' sau blugi de firma.. Dimineata se trezeste cu pupaturi si iar pupaturi, nu cu alarma aia nesuferita (care are ''reminder'' la 15 minute) si nu-l intereseaza sa se grabeasca, doar nu intarzie nicaieri, jucariile si prietenii il asteapta in acelasi loc,zi de zi..chiar daca vine mai devreme sau intarzie 10 minute. Nu tipa nimeni la el si nu are termene-limita.
Il duci in Mall la casuta lui Mos Craciun, platesti 15 euro si stai la coada. Va intampina apoi o 'spiridusa' tunata, cu gene false si extensii de par blond, iti cere chitanta pe cei 15 euro si il baga la Mos Craciun. Mosul il intreaba cum il cheama, ii spune sa-i lase in noaptea de Ajun ''cookies and a glass of milk, beside the chimney'' (nu intelege ce-i asta), ii da o cutie frumos ambalata si-i arata usa. Dureaza 30 de secunde toata treaba...Ce daca e un Mos fals? El nu a observat asta si nici nu s-a uitat urat la el (ca mami) ca l-a expediat rapid si rece. El e fericit ca a fost acolo si la vazut pe Mos Craciun. Atat!
Noi n-am avut nici Mall si nici ''Santy's Gotto'' cu spiriduse tunate.La noi venea mosul la fabrica la tata si ii dadea pungi cu ciocolate si portocale. Si ce bucurie era pe noi! Si mai mare bucurie ca si mama lucra la aceeasi fabrica. Ce mos fraier, ne dadea de doua ori. Si fara sa-i dea nimeni 15 euro...
''It's here, it's Christmas time!'' aud in fiecare minut la radio. In alta limba, in alta tara, langa alte persoane...
 Cantece cu tema de Craciun cantate de Britney Spears, Justin Bieber sau Jedwards..A trecut vremea cand mergeam cu corul scolii prin fabrici si institutii si cantam langa brad ''Mos Craciun cu plete dalbe''.
Mi-e dor de iarna adevarata, cu sarbatori adevarate,nu de plastic. vreau sa-l astept pe Mos Craciun iar, nu sa il imit...Si mi-e dor de urmele pasilor 'picurilor' mele, in zapada ninsa in noaptea de Craciun...