Saturday 30 July 2011

Happy face..

Iubesc pe altcineva...Nu te arata surprins, stiai foarte bine ca asta se va intampla...Stiai de la bun inceput cu cine aveai de-a face..Stiai de la bun inceput ca, atunci cand voi gasi iubirea asta, ma voi dedica ei complet. Si-am facut-o..E iubirea aia pura, aia sincera si fara conditii..El este pur si fara de interes....Pana si respiratia-i este cel mai curat si fin parfum...E iubirea aia la care visam cu totii si o cautam unde nu trebuie... Nu e iubire ''de-aia'', asta e naturala...El imi este prezent in fiecare gand, in fiecare rasuflare si in fiecare clipire...El este fiecare secunda a trairii mele, Nu este parte din viata mea, el este viata mea insasi...Iar atunci cand vorbesc despre el, fata imi radiaza..inima-mi tresalta si, in mintea mea alerg la el.
Si el ma iubeste...Eu sunt icoana si idolul lui...Asa cum isi doreste orice femeie sa fie..
El ma alinta asa cum stie el, stangaci si fara experienta...El ma cauta cu privirea lui senina si nu gaseste linistea pana nu vede ca sunt acolo...Si eu sunt acolo...si voi fi acolo pana ce el va gasi alta iubire...iubirea ''aia''...si chiar si dupa, voi fi tot acolo pentru el, asa se face..
El nu ma face sa plang, asa cum tu ai facut-o de-atatea ori...Iar atunci cand sunt trista...atunci cand nu mai gasesc putere sa ma misc..el imi ia fata in palmele lui moi si calde si-mi ridica privirea spre ochii lui mari si curati..''mami look, happy face....''

Friday 29 July 2011

Filmul american

Am crescut cu filmele americane. Vedeam cum familiile americane traiau in case cu etaj, toate foarte primitoare, curate si aranjate, cu gazon unde erau mereu bicicletele copiilor si gardulet alb. Toate familiile aveau cel putin doi copii...copii care coborau, fiecare din camera lui, la micul dejun.Mancau cereale cu lapte din boluri frumos colorate sau clatite (tot americane) cu sirop de artar..(habar n-aveam ce-i ala, stiam doar ca se mananca cu clatite, musai). Mama era tot timpul frumos imbracata si coafata, iar tatal imbracat la costum cu cravata, gata de plecat la birou. Citea ziarul si-si savura cafeaua..Apoi venea autobuzul ala galben de-i lua din fata casei si-i ducea la scoala sau mama ii lasa cu masina aia de familie , mare si cu aplicatii de lemn pe laterale, neaparat!. Seara se adunau cu totii la cina, aveau friptura cu cel putin doua garnituri si pe deasupra mai aveau si desert. Apoi se spalau pe dinti si se duceau fiecare in camera lui, mama si tatal veneau si-i pupau, ii inveleau si le stingea lumina.
Apoi se termina filmul si trebuia sa mergem la culcare. Eu la perete, frati-miu la margine, in mijloc era locul (neatins de nici unul dintre noi) rezervat pentru mama. Mama venea de la servici, pe la 1-2 noaptea.. A doua zi coboram fiecare de pe partea noastra de pat, ne spalam, ne imbracam, mancam si plecam la scoala. Mergeam pe jos..Vreo trei kilometri.. Ploua, ningea, noi mergeam.. Veneam inapoi acasa..Tot pe jos..Tot trei kilometri..Mancam ciorba si-apoi ieseam in fata blocului sa ne jucam...Cu cheia de gat si cu inima tot acolo, sa nu cumva sa pierdem nepretuita, care ne facea pielea gaina cand o bagam in san. Tata venea de la fabrica..In salopeta si fara ziar..
Am crescut si ''filmul american''  mi-a ramas in cap... Ma chinui sa i-l ofer copilului meu...Vreau ca el sa coboare din camera lui si nu de pe partea lui de pat...Sa aibe bolul lui colorat cu cereale si lapte..Am cumparat chiar si sirop de artar...Casa e cu etaj si gardulet alb...Bicicleta sade pe gazon, iar masina frumos pe alee...Iar noi...noi nu mai avem timp sa ne bucuram de farmecul din filmul american...

Thursday 28 July 2011

Mi-e dor de ea...

Da, mi-e tare dor de Ea...de Ea care ma ferea de grijile astea pe care le am acum, de robotizarea asta in care traim. Mi-e dor de Ea si nimic, dar nimic nu o mai aduce inapoi..Mi-e dor de Ea din ce in ce mai mult si cu cat trec anii, cu atat se mareste distanta dintre mine si Ea..Mai aveam patru picuri din Ea..Da, da, patru! Unul s-a scurs acum doi ani si jumatate...unul acum doua saptamani si mi-au mai ramas doar doua...Dar cum, Doamne sa ajung la ele cand robotul din mine nu mai lasa sa ma vad si altceva? Sa mai simt si altceva? Sa ma mai intorc la Ea prin picurile mele doua care mai sunt acolo si ma asteapta...ma asteapta si eu nu si nu! Am alte griji si alte responsabilitati acum. Da,da..Acum ma trezeste alarma Androidului cu sunet de cucurigu si nu mai canta cocosul la geam cand mi-e somnul mai dulce...Acum mi-au luat alte manute locul...acum alta gurita zice ''vreau aia, vreau ailalta''...Acum e randul altor picioruse sa spuna ''  apala abada, caltza Lolica lime, uga-uga''..Si nici macar atat, acum avem ''shoes'', afara e ''snow'' iar Mosului ii spunem ''Santy''..
Si ma gandesc la Ea in fiecare zi...Si tot in fiecare zi incerc sa mai fur ceva din Ea, cea care acum e a altcuiva..e a manutelor care ma cauta noaptea in pat.. Si nu ma supar ca Ea e a lor acum...Asa e firesc..
Dar tot mi-e dor de Ea pe vremea cand era a mea...Acum e altfel, s-a schimbat..desi are acelasi nume, nu mai e Ea cum o stiu eu, cum o stiti si voi...Acum e digitala, acum e moderna..Acum capsunile Ei sunt in caserole la supermarket, nu mai sunt in gradina picurilor, unde pe margine erau margaritare si un prun mare, galben...
Dar nu ma supar pe Ea, stiu ca nici Ea nu a vrut sa ma paraseasca, sa ma lase de izbeliste (si mai mult eu am gonit-o)..si nici pe voi nu a vrut sa va lase...si nici pe parintii nostrii...dar asa e firesc...alte sufletele o asteapta sa le faca fericite macar cativa ani, inainte sa o goneasca...Si Ea pleaca..si nu mai vine..si mie mi-e dor de Ea..de copilaria mea si de icoanele ei, picurile mele...

Mi-am tras blog!

Se poarta!Toata lumea are, de la prietenii mei pana la Dom' Presedinte, Prim-Ministru, Doamna Udrea etc...
Imi place sa citesc postarile de pe bloguri, te ajuta sa cunosti posesorul mai bine, DAR al meu e de proba deocamdata ca cica o caracteristica a zodiei mele (gemeni) e aceasta, scrisul...O fi, n-o fi...nici nu prea ma intereseaza, dar asa mi-a venit mie un pitic, sa-mi fac blog, poate cine stie? oi avea ceva interesant prin cerebel care merita onorat pe 'BLOG-ul' meu. Moamaaaa, am blog! Suna interesant, eu par mai interesanta cand zic '' gasesti la mine pe blog cutare''..Deci, BUN VENIT! si sper ca, daca tot ocup spatiul asta virtual, sa debitez si eu ceva ce merita citit.
Ne ''vedem'' curand!